Renovatiewoningen in België: De Nieuwe Trend in Vastgoed

De Opkomst van Renovatiewoningen: Een Nieuwe Trend in de Vastgoedmarkt

Een Financieel Haalbare Keuze voor Vele Gezinnen

In de voortdurend evoluerende wereld van vastgoed zien we een opmerkelijke verschuiving: een groeiend aantal gezinnen overweegt nu de aankoop van een renovatiewoning als een financieel haalbare optie. Dit is volgens een recent onderzoek door IPSOS in opdracht van ING, gebaseerd op de meningen van duizend Belgen.

De Drijvende Krachten achter deze Trend

Financiële Overwegingen: Met de stijgende rentes wordt de aankoop van een energiezuinige, instapklare woning steeds minder haalbaar. Dit leidt ertoe dat meer gezinnen openstaan voor de aankoop van een renovatiewoning.

Energiezuinigheid als Prioriteit: De energiezuinigheid van een woning wordt een steeds belangrijker criterium voor kopers in België. Dit aspect heeft zelfs meer invloed op de woningprijzen dan de nabijheid van voorzieningen of de beschikbaarheid van buitenruimte.

Realistische Vooruitzichten

Ondanks de uitdagingen blijven de vooruitzichten voor de vastgoedmarkt in 2024 gematigd positief. ING voorspelt een bescheiden groei van de huizenprijzen met 1,5%, wat in het licht van de hogere inflatie neerkomt op een reële daling.

Fortum Vastgoed: Uw Partner in Duurzame Woningkeuzes

Bij Fortum Vastgoed begrijpen we de complexiteit van de huidige vastgoedmarkt en de uitdagingen waarmee kopers worden geconfronteerd. Of u nu op zoek bent naar een instapklare woning of een renovatieproject, wij bieden deskundige begeleiding en ondersteuning om uw vastgoeddromen te realiseren.

 


Op de hoogte blijven van het FORTUM aanbod?Schrijf je hier in.